Amersfoort

Amersfoort

DE KLANT

"We wonen al jarenlang met plezier in ons huis, maar er zijn nu een aantal ruimtes toe aan een opknapbeurt. We willen graag de badkamer en keuken vernieuwen en we gaan een gedeelte van de hal betrekken bij de woonkamer. Zou jij met ons hierover mee willen denken?
Voor de woonkamer willen we graag kleuradvies en advies voor de indeling. Onze banken willen we graag houden, maar we staan open voor suggesties voor de rest van de meubelen. Een goed verlichtingsplan vinden we ook belangrijk!"

EETHOEK

De bewoners gaven aan dat ze graag en veel aan tafel zitten. In het nieuwe plan heb ik daarom de tafel letterlijk en figuurlijk een centrale plek gegeven. Door te kiezen voor een ronde tafel, komt de tafel mooi uit midden in de ruimte. Een extra voordeel van een ronde tafel is dat je makkelijk kunt inschikken bij als er bezoek is.
De huidige wand tussen de woonkamer en de keuken zal worden weggebroken. We hebben samen gekeken naar verschillende indelingsmogelijkheden voor de nieuwe keuken en uiteindelijk gekozen voor een hoekopstelling, omdat deze het meest ruimtelijk effect zal geven.
Boven de eettafel komt een groot, opvallend wandpaneel te hangen. Een echte blikvanger!

ZITHOEK

De woonkamer zal een stuk groter worden, aangezien er een groot gedeelte van de hal bij de woonkamer getrokken zal worden. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden met betrekking tot de indeling van de zithoek. Ik heb 2 verschillende indelingen ingetekend, welke eenvoudig te verwisselen zijn.
De fauteuil midden in de ruimte vormt in kleur en vorm een mooi contrast met de twee strakke leren banken.
Er komt een tv-meubel in combinatie met wandplanken tegen de lange muur.
De hoge wandkast naast de eetkamertafel kan gebruikt worden als opbergruimte en als servieskast.
De vorm en kleur van het karpet zorgen ervoor dat de meubels in de zithoek meer een eenheid vormen. De structuur van het hoogpolige karpet vormt een mooi contrast met de gladde tegelvloer. Door losse tafeltjes te gebruiken met verschillende hoogtes als salontafel, kun je makkelijk variëren in indeling en toepassing.

KLEUREN

Als nieuwe vloer zullen er grote, antracietkleurige tegels komen. Dit zorgt voor een mooie, rustige basiskleur. De lange wand zal een grijsgroene kleur krijgen, welke doorloopt achter de nieuwe keuken. Wat een ruimtelijk effect zal dat geven! Door de hoge wandkast in dezelfde kleurtint als de muur erachter toe te passen, ontstaat er rust en valt deze als groot meubelstuk minder op.
Achter de wandplanken boven het TV-meubel komt een gekleurd vlak op de muur, waardoor er meer kleur in de kamer komt, de lange wand even doorbroken wordt en het TV-meubel en de losse wandplanken meer op elkaar aansluiten.
De kleuren uit het wandpaneel boven de eetkamer komen terug in meubels, karpet en accessoires. Hierdoor zal er een mooie eenheid ontstaan!

Date

05 juli 2024

Tags

Woonhuis